Project

Op weg naar een Eenzaam protest met 11 jongeren

Madelinde Hageman en Tina Lenz

In het voorjaar van 2021 is er met negen jongeren tussen 16 en 24 jaar een serie workshops uitgevoerd in opdracht van Framer Framed. Een platform voor kunst en cultuur op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. Met Eenzaam Protest willen we jongeren het vertrouwen geven dat eenzaamheid onderdeel is van het leven. Een manifest voor de omgang met eenzaamheid.

De jongeren werkten aan verschillende artistieke uitingen. Samen met Madelinde Hageman en Tina Lenz zochten ze naar een nieuwe taal om gevoelens van eenzaamheid te laten zien. Er werden methodes uitgeprobeerd waardoor iedereen zijn eenzaamheid kon verbeelden. Van sensorische eenzaamheid tot eenzame plekken in de stad. Vanuit persoonlijke ervaringen ontstonden er verhalen en visualisaties om eenzaamheid bespreekbaar te maken. De uitkomsten van alle workshops zijn te zien op de foto’s en in de publicatie (Eenzaam Protest is hier te downloaden). Met als feestelijke afsluiting een Eenzaam Protest door de straten van Amsterdam.

Eenzaam Protest is een kunstprogramma voor jongeren van social designer Madelinde Hageman en design antropoloog Tina Lenz.

Alle projecten