Over: Voor eenzaamheid

Voor Eenzaamheid is een platform van ontwerpers en kunstenaars. Samen met andere partijen ontwikkelen we een andere kijk op eenzaamheid. We ontwerpen projecten die mensen in staat stellen op nieuwe manieren met eenzaamheid om te gaan. Niet tegen eenzaamheid, maar voor. Zo willen we eenzaamheid een nieuwe betekenis geven.

Eenzaamheid hoeft de wereld niet uit; het is van ieder mens en van alle tijden. Maar dat wil niet zeggen dat het geen probleem is. Eenzaamheid doet zich voor in vele gedaanten en in de meest uiteenlopende situaties. Het is vaak omgeven met schaamte, verdriet en ontkenning. Een taai taboe. En dat moet wel de wereld uit.

Op eigen initiatief of samen met andere partijen ontwikkelen we een andere kijk op eenzaamheid. Op deze manier ontstaan nieuwe, ongebruikelijke werkvormen en projecten die mensen inspireren om gevoelens van eenzaamheid bij zichzelf te onderzoeken of met anderen te delen. De kleine, persoonlijke ervaring strekt zich uit naar het grotere maatschappelijk verhaal. Een onderzoeksmethode die je ‘social design’ kunt noemen.

Voor Eenzaamheid is ook een bron van inspiratie. Het platform zet zijn antenne uit naar nieuws en achtergronden over eenzaamheid. En Voor Eenzaamheid zoekt mensen. Om met eigen ideeën of projecten mee te doen op het platform, om Voor Eenzaamheid verder in praktijk te brengen en om in samenwerking met partijen een nieuwe aanpak voor eenzaamheid te ontwerpen.

De copyrights/ auteursrechten van de projecten en beeldmateriaal die op deze website worden getoond behoren toe aan desbetreffende kunstenaars, ontwerpers en/of pPlatform Voor Eenzaamheid. Het werk mag niet zonder toestemming van het platform, de kunstenaars en ontwerpers worden gebruikt, verveelvoudigd of openbaar gemaakt.

2021©Vooreenzaamheid