Antenne / Evenement

Schoonheid van eenzaamheid in een stad van alleenwoners

Is solo het nieuwe samen? In Amsterdam leeft 55 procent van de mensen in een eenpersoonshuishouden. Wat betekent dit voor de liefde, de huizenmarkt en onze (geestelijke-) gezondheid? En: schuilt er in eenzaamheid ook schoonheid?

Onder het motto ‘samen zijn we nooit alleen’ lieten filosofen, huizenbouwers, demografen, psychologen en schrijvers in Pakhuis de Zwijger de avond voor Valentijnsdag hun licht schijnen over een stad die voor de meerderheid uit alleenwoners bestaat.

Dennis Lohuis en Rogério Lira van social-designplatform Voor Eenzaamheid brachten het gezichtspunt naar voren dat eenzaamheid niet per se een ongelukkige toestand is, sterker nog: dat in eenzaamheid ook schoonheid kan schuilgaan.

Het publiek werd gevraagd om ter plekke uit zijn fotobestand een beeld over de schoonheid van eenzaamheid door te sturen naar facebookpagina ‘Over de schoonheid van eenzaamheid’. Deze pagina wordt beheerd door ontwerper Maaike Roozenburg. Zij maakt deel uit van platform Voor Eenzaamheid.

Aan het eind van de avond werden er 25 foto’s getoond, varierend van een eenzaam vloerkleed tot een man met een biertje.

Kijk hier voor de facebook-pagina ‘Over de schoonheid van eenzaamheid’.

Kijk hier voor het project ‘Over de schoonheid van eenzaamheid’ van Maaike Roozenburg.