Activiteit / Antenne / Evenement

Festival voor Eenzaamheid

Het Festival voor Eenzaamheid van Iedereen werd bedacht en uitgevoerd door kunstenaars van Platform Voor Eenzaamheid samen met buurtorganisaties Vrouw & Vaart en Daadkr8, Buurtwerkplaats Noorderhof, leerlingen van het Calvijn College en deelnemers van De Regenboog Groep. Zij waren de makers van het festival.

In de aanloop naar het festival werkten ze aan projecten die de onzichtbare grenzen rond eenzaamheid doorbraken om het een plaats te geven in het dagelijks leven. Kunst was de motor van deze samenwerking. Door gedichten te schrijven voor eenzame voorwerpen, rituelen rondom eenzaamheid te ontdekken, troostmaaltijden te maken, landkaarten te tekenen of eenzaamheid draagbaar te maken met bedrukt textiel.

Tijdens het festival inspireerden deze en andere ongebruikelijke en verrassende werkvormen de bezoekers om gevoelens van eenzaamheid bij zichzelf te onderzoeken en met anderen te delen. Want door de gedeelde ervaring smolt het taboe en bleek eenzaamheid van iedereen.

KUNSTENAARS

Martijn Engelbregt, Tobias Krasenberg, Pauline Seebregts, Wendela Kloosterman, Joost van Kersbergen, Sander Borsje, Jos Versteegen, Bart Groenewegen en vele anderen…

Het Festival voor Eenzaamheid van Iedereen is een van de ‘Experimenten tegen Eenzaamheid’ van Aanpak Eenzaamheid Amsterdam. Het Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Het jaar daarvoor vond er een ook al een festival plaats, Download de publicatie voor een impressie van het festival